Natuurvoeding

Eind dit jaar rond ik mijn studie Natuurvoedingsadviseur af. Een intense tijd waar flink aan mijn bewustzijn gerammeld werd. Na elke lesdag was ik me hyperbewust dat ik niet meer terug kon naar een tijd van niet meer weten. Voedingskeuzes die we dagelijks maken, het is zo intiem. Maar eigenlijk staan we vaak te weinig stil bij wat er in onze buik terechtkomt. Welke reis het door je lichaam maakt en misschien nog belangrijker; welk effect heeft het op je? Maar wat is dat nou; natuurvoeding?

 

Je lichaam heeft dagelijks voeding nodig om vooruit te kunnen. Voor iedereen is het ritme anders maar in de basis heb je koolhydraten, eiwitten en vetten nodig om je motor te starten en warm te houden. Als je dat uit voeding haalt die van dichtbij komt, dan heb je (naast het milieuvriendelijke aspect) ook meteen de meeste voedingswaarde uit je eten, want hoe minder transport, hoe rijper geplukt en dat proef je! Als je voor groente en fruit uit het seizoen en liefst biologisch kiest dan haal je meteen alle bonuspunten uit je eten. Je voeding is dan onbewerkt en zonder toevoegingen en vol met goede bouwstoffen. Je bent dan lief voor je lichaam want dat hoeft dan minder hard te werken om te ontgiften. Daarbij kan het zijn energie op de goede manier inzetten, namelijk om jou (en je organen) te ondersteunen.

 

Het bewustzijn van voeding komt helaas pas vaak als er lichamelijke klachten zijn. De motor is stuk (vermoeidheid) of je bougies lijken het te begeven (allergieën, ontstekingen, maag-darmklachten). Een auto brengen we naar de garage en laten we nakijken. Je lichaam zou heel blij worden van een APK, maar dagelijks volwaardige voedingskeuzes maken zou nóg fijner zijn.

 

We zien steeds vaker dat onze kinderen al ouderdomsziekten krijgen. Ik schrik daarvan. Je lichaam versneld oud laten worden en jong belasten met voedingsmiddelen die het niet ondersteunen kunnen voor klachten of ziekten als diabetes en obesitas zorgen. De basis voor veel ziekten op latere leeftijd wordt vaak al bepaald door je voeding- en leefstijl op jongere leeftijd.

Gelukkig is er goed nieuws! Je kunt het allemaal weer terugdraaien door je lichaam te helpen met bewuste voedingskeuzes. Je lichaam heeft een zelf genezend vermogen mits het ondersteunt wordt. Ik snap heel goed dat dit boven je pet groeit want waar moet je beginnen? Ik kan je daar een handje bij helpen. Vanaf januari (her)start ik mijn praktijk Vida. We kijken samen naar je huidige voedingspatroon en eventuele klachten. Van daaruit maken we kleine stappen naar een nieuw voedingspatroon. Op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden. Naast persoonlijke begeleiding ga ik gastlessen verzorgen en kan ik voorlichting geven op de school van je kinderen of bij een kinderdagverblijf. Natuurlijk kan ik je kinderen of gezin begeleiden in dit proces. Ook staan er Kinderworkshops op de planning. Wil je daar meer over weten dan kun je me altijd bellen of mailen. Ik zal op korte termijn ook een nieuwe website plaatsen waar al deze info uitgebreid te vinden is.

Wil je deze info niet missen? Meld je dan via contact@levenisgroeien.com en maak kans op het boek Bio Budget (deze wordt verloot onder de eerste aanmeldingen) 

© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda