© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda

Een besluit nemen

 

Een besluit nemen... Daar gaan soms dagen, weken soms wel maanden aan vooraf. Een interessant proces waarbij je hoofd overuren draait. Je maalt... Piekert... Linksom, rechtsom, of toch gewoon rechtdoor... Slapeloze nachten, urenlange gesprekken met jezelf op de gekste momenten. Je merkt aan je schouders dat ze gespannen zijn, je hoofd is niet helemaal helder. Je lichaam schiet in een kramp. Spanning in je buik... Want zolang er geen besluit is, kan je lichaam niet ontspannen. Is dat niet de omgekeerde wereld?

 

Zou je hoofd alleen zo'n besluit kunnen nemen? Of heeft je lichaam en gevoel er ook nog iets over te zeggen? En wanneer is het een besluit en hoef je er niet meer op terug te komen?

Je hoort wel eens mensen zeggen: 'Als je een besluit genomen hebt en het voelt goed, dan weet je dat het een goed besluit was'. Hoe voelt dat dan? Is het opluchting? Twijfel opgelost. Of is het een natuurlijke staat van zijn. Zonder spanningen in je lichaam of in in je hoofd?

 

Wat zou het toch mooi zijn als je dit hoofd en lichaam in samenhang een besluit kunt laten nemen. Dat je lichaam en hoofd je bevestigen dat het goed is zoals het is. Rust. Punt.

 

Hoe is dat voor jou? Hoe neem jij een besluit? En laat je je lichaam ook 'meedenken'? En andersom, als je lichaam in een kramp zit, is dat een reden om een besluit te nemen? Om te onderzoeken wat je lichaam te vertellen heeft? Heeft het iets te vertellen? En hoe ga je op onderzoek uit?

 

Wil je dit met me delen?

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

July 4, 2017

March 21, 2017

February 2, 2017

January 19, 2017

March 23, 2016

January 27, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square