© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda

Aandacht

January 27, 2016

Aandacht.

 

Aandacht voor jezelf, aandacht voor een ander. Hoe vaak doen we dingen met aandacht? Als je in de auto op weg naar het werk of school bent, heb je dan al bewust jezelf goedemorgen gewenst? Heb je dan al in de spiegel naar je sprankelende ogen gekeken of naar je mooie glimlach? Heb je dat gezien én ervaren? Toen je de tandenborstel vast had, voelde je toen hoe je met de haren van de borstel over je tanden ging of was je in gedachten al bezig met die vergadering op het werk of een afspraak later die ochtend?

 

Aandacht.

 

Je wilt er zo veel van. Vaak hoop je van anderen genoeg aandacht te krijgen. En als we het niet genoeg krijgen dan vragen we het op een vervelende manier, opdringerig of zeurderig. Maar hoe zou het zijn als we onszelf met genoeg aandacht zouden overladen? Dat we er zoveel van zouden krijgen dat het niet meer nodig is om anderen continue om aandacht te vragen. Zouden we dan gelukkiger en meer voldaan zijn? Zouden we dan minder chagrijnig zijn als een ander ons even niet de door ons gewenste aandacht geeft? Wat denk jij?

 

Aandacht.

 

We willen er veel van en hoe gaan we dat onszelf geven? Door te doen. Je stelt jezelf, op een vast tijdstip elke dag, de vraag; welke aandacht heb ik nú nodig? Wil ik naar mezelf glimlachen, heb ik een knuffel nodig, wil ik even de tijd nemen om bewust een kopje koffie te drinken, wil ik naar een muziekstukje luisteren, wil ik even een tijdschriftje lezen, zonder allerlei gedachten die me afleiden of wil ik in bad? Begin er mee. Elke dag. Het hoeft niet groot. Maar het zal wel groter worden. Hoe meer aandacht je aan jezelf geeft, hoe groter de aandacht naar jezelf wordt. Alles wat je aandacht geeft groeit. En dat mag je onbeperkt jezelf geven, want aandacht ontvangen, daarvan krijg je nooit genoeg!

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

July 4, 2017

March 21, 2017

February 2, 2017

January 19, 2017

March 23, 2016

January 27, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square