© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda

Schuldig voelen

January 19, 2017

Je te-doen lijstje dendert door je hoofd, je neemt teveel hooi op je vork, de kinderen vragen al je aandacht, je voelt dat je op je werk alles inzet maar de resultaten uitblijven en er is maar een woord wat boven komt drijven; schuldig. Je voelt je energie aan alle kanten weglopen ondanks alle bordjes die je in de lucht wilt houden en tegelijkertijd voel je die alles verterende schuld: ik doe het niet goed genoeg!

 

Het kriebelde me om met dit onderwerp iets te gaan doen en tadaa... workshop Schuldgevoel management is geboren! Deze workshop geeft je handvatten om dit schuldgevoel te managen zodat het leefbaar wordt en soms zelfs helemaal verdwijnt.

 

Het leuke is: een paar tips geef ik je al gratis mee:

1. Nee is ook een antwoord. Als je gelooft in de kracht van ja en het verwelkomen van kansen op je pad, dan is het wellicht heel lastig voor je om nee te zeggen. Door niet meteen een antwoord te geven en even ruimte voor jezelf te vragen (‘Ik kom hier zo op terug’), kun je bewuster kiezen om ja of nee te zeggen. Door die ruimte kun je zelf beter ‘voelen’ wat je zou willen antwoorden, en leer je te herkennen op welke momenten je beter nee kunt zeggen- voor jezelf, je gezin, je gezondheid.

2. Plan minimaal 15 minuten per dag voor jezelf en gebruik die tijd alleen maar voor jezelf om dingen te doen waar je heel blij van wordt (dansen, muziek luisteren, boek lezen). Dit zijn je energizers! Die spaarzame waardevolle minuten zijn voor jezelf en geven zo’n krachtstoot aan energie dat je veel meer aankunt!

3. Ik mag voor mezelf kiezen ook al is dat voor een ander lastig. Een nee van jou betekent een probleem voor een ander. Althans zo zie je dat. Je wilt het namelijk voor die ander oplossen want dat is de reden waarom je geneigd bent ja te zeggen. Maar wat als jouw nee nu een kans voor die ander is? Dat dit betekent dat er misschien een ander op diens pad komt die het probleem nog beter op zou kunnen lossen dan dat jij dat zou kunnen doen? Dat ontneem je die ander de kans dat te ontdekken! Jouw ja zou zomaar iets in de weg kunnen staan. Kies dus altijd wat voor jou het beste voelt, want dan is dat voor een ander ook de beste keuze.

 

Als je deze tips moeilijk vindt in de praktijk te brengen dan raad ik je zeker aan deze workshop te volgen. Ik geef je praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Als je je voor 31 januari inschrijft voor deze workshop krijg je ook nog eens 20% korting!

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

July 4, 2017

March 21, 2017

February 2, 2017

January 19, 2017

March 23, 2016

January 27, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square