© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda

Dankbaarheid

February 2, 2017

 

 

Saai woord; dankbaarheid. Het klinkt op de een of andere manier ouderwets in de oren. Je hoort dankbaar te zijn voor wat je hebt. Je moet dankbaarheid tonen als iemand iets voor je doet. Maar als je het dogma eraf haalt dan wordt het een vlinderlicht woord. Een woord waar energie van afspat als je het op een oprechte manier inzet. Hoe dan? 

 

Let maar eens op wat het met mensen om je heen doet als je ze in de ogen kijkt en je hen met heel je hart bedankt. Ze raken verward, verrast en meteen daarna zie je hun dankbaarheid in de ogen, want ze zijn gezien. Jij hebt ze gezien en erkent door je dankbaarheid te uiten. Als je dit nou elke dag eens probeert, eenmaal oprecht dankjewel zeggen. Tegen de cassière in de winkel, je buurman, je kind of de juf op school. Let maar eens op wat er dan ontstaat. Het werkt verslavend en heeft ook een instant zwaan-kleef-aan-effect. Die ander realiseert zich wat dit met je doet en is ook weer dankbaar tegen haar directe omgeving. Uit Brené Brown's boek De moed van imperfectie, lees ik dat mensen die zich gelukkig noemen, zonder uitzondering, actief die dankbaarheid beoefenen. Nog een extra cadeau, je maakt niet alleen die ander gelukkig, maar jezelf ook!

 

Toch weer een mooie reden om dankbaar te zijn of eh... je dankbaarheid te tonen.. Ik bedoel... eh ;-)

Ik ben je dankbaar dat je even de tijd hebt genomen dit blog te lezen. Ik hoop oprecht dat het iets in je dag verandert. Voor mij heeft dat het nu al gedaan. 

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

July 4, 2017

March 21, 2017

February 2, 2017

January 19, 2017

March 23, 2016

January 27, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square