1/14

WORKSHOPS

Je over de kleinste dingen weer verwonderen// 

Mindless in de natuur

We gaan wandelen in de natuur en stilstaan bij het thema dat er op dat moment bij je speelt. Door stilte wandelen en oefeningen kijken we met aandacht we wat er voor jou nodig is. Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Hier gebruiken we weinig woorden voor. We gaan aan de slag met oefeningen die je inzicht geven. We gebruiken de natuur als inspiratie, maar zoeken daar soms ook juist de stilte van op zodat antwoorden duidelijk worden. Je gaat naar huis met waardevolle inzichten en concrete handvatten als dat nodig is.

Mijn kracht is bij je scherp te krijgen waar het precies schuurt. Daarnaast help ik je concrete stappen te formuleren zodat je daadwerkelijk aan de slag kunt.

 

Bij de prijs is het volgende inbegrepen; een twee uur durende wandeling onder begeleiding van een ervaren coach, koffie/thee en lekkers bij het verzamelpunt, voor onderweg een appel.

Je neemt zelf een flesje water mee, goed schoeisel en een paraplu).

Locatie: Verzamelpunt is op parkeerplaats Oude Postbaan (zijtak van Galderseweg)

Kosten: 20 euro

Data: zondag 7 april, 5 mei, 2 juni en 30 juni

Groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers

Baby & Natuur

 

Met andere mama’s/papa’s en je pasgeboren baby een uur door de natuur wandelen. Waarom zou je dat doen?
- Heerlijk frisse neus halen voor jou en je baby
- Energie opladen in de natuur
- Bespreken van onderwerpen waar je tegenaan loopt bij je ouderschap
- Ervaringen delen met andere ouders
- Begeleiding door een ervaren coach als nodig

 

Wanneer?
Elke laatste woensdag van de maand van 9.00 tot 10.00 uur op basis van inschrijving.

Waar? Mastbos (Bouvignelaan Speellocatie)

 

Groepsdeelname is maximaal 6 volwassenen per wandeling. Kosten 5,50 per keer.
Inclusief koffie/thee en lekkers. 
Meld je aan via contact@levenisgroeien.com

Schuldgevoel management 

Je te-doen lijstje dendert door je hoofd, je neemt teveel hooi op je vork, de kinderen vragen al je aandacht, je voelt dat je op je werk alles inzet maar de resultaten uitblijven en er is maar een woord wat boven komt drijven; schuldig. Je voelt je energie aan alle kanten weglopen ondanks alle bordjes die je in de lucht wilt houden en tegelijkertijd voel je die alles verterende schuld: ik doe het niet goed genoeg!

Deze workshop geeft je handvatten om dit schuldgevoel te managen zodat het leefbaar wordt en soms zelfs helemaal verdwijnt.

Een paar tips geef ik je al gratis mee! 

In het najaar van 2018 worden weer nieuwe workshops gepland.

Groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers

Kosten 20 euro

Aandacht voor jezelf  

Deze workshop staat in het teken van jou! Waar wordt je blij van, wat geeft je energie en hoe kunnen we ervoor zorgen dat je deze energie vasthoudt. Waar sta je nu in je leven en ben je blij met waar je bent? Wordt je geleefd? Wat zijn energie-slurpers, herken je ze? Hoe zorgen we ervoor dat we deze slurpers zo min mogelijk je leven beïnvloeden. Kortom een dag waarin je al je aandacht aan jezelf mag geven. En na die dag neem je de handvatten mee naar huis om elke dag op een energierijke manier te vullen. 

Groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers

Kosten 20 euro

Moederschap in balans

In balans | op weg naar het moederschap

In deze workshops coach ik aanstaande moeders naar het moederschap met behulp van creatieve middelen. We gaan onder andere in op onderwerpen zoals:
- Hoe zie je jezelf als moeder?
- Hoe ga je om met onzekerheden die op je pad komen?
- Welke verwachtingen heb je ten aanzien van het moederschap?
- Hoe combineer je het moeder-zijn met carrière, partner en vriendinnen? 

Indeling workshop
workshop I | verleden 
welke patronen neem je mee en waar wil je aan werken?
workshop II | heden 
hoe staat het met de aandacht voor jezelf en je kind op dit moment?
workshop III | toekomst
wat zijn je verwachtingen van het moederschap?

Hoeveel bijeenkomsten en op welk tijdstip?
Er zijn drie bijeenkomsten (zie hierboven). Het is aan te bevelen alle onderdelen van de workshops te volgen.

 

Reacties van enkele cursisten:

'Gisteren heb ik met Louisa een heerlijke natuurwandeling gemaakt. Tijdens de wandeling fijne gesprekken gevoerd, waardoor ik tot nieuwe inzichten ben gekomen. Een echte aanrader!!' - Manon

'Door haar warme persoonlijkheid, voelde ik me al gauw vertrouwd bij Louisa. Ze komt met haar doortastende vragen snel tot de kern. De workshop en creatieve werkvormen waren leuk om te doen en hebben me nieuwe inzichten en praktische handvatten gegeven.'  - Mirella

'Ik vond het erg interessant. Het heeft bepaalde gedachten opgewekt waar ik nog niet bij stil had gestaan. Het heeft voor mij vragen beantwoord die ik eigenlijk nog moest ontdekken in mijn zwangerschap.' - Marjolein 

'Leuke workshop om wat meer stil te staan bij alles wat je te wachten staat.' - Karin

 

Workshop schuldgevoel-management 

Een paar tip, als weggevertje:

  • Nee is ook een antwoord. Als je gelooft in de kracht van ja en het verwelkomen van kansen op je pad, dan is het wellicht heel lastig voor je om nee te zeggen.  Door niet meteen een antwoord te geven en even ruimte voor jezelf te vragen (‘Ik kom hier zo op terug’), kun je bewuster kiezen om ja of nee te zeggen. Door die ruimte kun je zelf beter ‘voelen’ wat je zou willen antwoorden, en leer je te herkennen op welke momenten je beter nee kunt zeggen- voor jezelf, je gezin, je gezondheid.

  • Plan minimaal 15 minuten per dag voor jezelf en gebruik die tijd alleen maar voor jezelf om dingen te doen waar je heel blij van wordt (dansen, muziek luisteren, boek lezen). Dit zijn je energizers! Die spaarzame waardevolle minuten zijn voor jezelf en geven zo’n krachtstoot aan energie dat je veel meer aankunt!

  • Ik mag voor mezelf kiezen ook al is dat voor een ander lastig. Een nee van jou betekent een probleem voor een ander. Althans zo zie je dat. Je wilt het namelijk voor die ander oplossen want dat is de reden waarom je geneigd bent ja te zeggen. Maar wat als jouw nee nu een kans voor die ander is? Dat dit betekent dat er misschien een ander op diens pad komt die het probleem nog beter op zou kunnen lossen dan dat jij dat zou kunnen doen? Dat ontneem je die ander de kans dat te ontdekken! Jouw ja zou zomaar iets in de weg kunnen staan. Kies dus altijd wat voor jou het beste voelt, want dan is dat voor een ander ook de beste keuze.

© Louisa Hernandez Tobias 2019 |  VIDA Coachingshuis voor persoonlijke groei | contact@levenisgroeien.com | Breda